Oefening Verzamelpunt/hartcentrum* Deel 1

door Yvonne van Houdt, Zeewolde

Adem in door je neus en je buik gaat bol. Adem uit door je mond en de buik loopt leeg
Voel je voeten aan de grond, je kaken los en schouders los, tong los in je mond. Blijf je ademhaling volgen. Stel je voor dat er in het gebied van je borst,hart, middenrif, buik een grote cirkel is. Je mag deze horizontaal zetten en om de cirkel zet je een laag wit muurtje. Dit muurtje betekent dat dit de afbakening is van jouw ruimte, jouw unieke plek van zijn en kracht. De cirkel mag je invullen met een voor jou meest fantastische plek die jij je mag voorstellen. Een plek waar jij heel blij van wordt, je prettig voelt, harmonie is, vrede, voorspoed, geluk, rust, liefde en licht, non-dualiteit, ZEN etc. (bv een wit strand met palmbomen, een alpenweide, een vakantieplek of je achtertuin of bed.)

Voel hoe goed jij je daar voelt en dat je niets meer nodig hebt dan daar te zijn en 360 graden in het rond kan kijken. Je kunt in en buiten je lichaam kijken, je hebt het totaaloverzicht. Je kunt elk gevoel, pijn of iets onverklaarbaars binnen jezelf vanuit deze voor jou unieke plek aan kijken en ermee aan de slag gaan door je ermee te verbinden, het aan te kijken vanuit de cirkel en het te vertellen dat je het ziet; IK ZIE JE, IK HERKEN JE, IK ERKEN JE, JE BENT EEN DEEL VAN MIJ, HET MAG ER ZIJN EN HET MAG VRIJ…..

Weet dat je bij je geboorte een veilige hechting wenste. Om een BASIS VEILIGHEIDSGEVOEL te kunnen ervaren. Door het leven heen is jouw PAD VAN JOUW ZIEL EN JOUW CENTRUM VAN ZIJN vertroebeld geraakt en lijk je het kwijt te zijn; niets is minder waar, het is er altijd geweest, maar je kon het je niet meer herinneren. Het was dus deels een taak van jouw ouders om jou het gevoel van die veilige basis en hechting te kunnen geven, maar als dat anders gelopen is, is het tot de dag van vandaag nog steeds jouw eigen verantwoordelijkheid om die basis weer te herinneren en te voelen. En die basis zit in je verzamelpunt/harcentrum!!

Wanneer je deze plek goed kan voelen en het jou een fijn, blij gevoel geeft, dan het volgende;

GEEF DEZE PLEK EEN NAAM, EEN WOORD OF EEN ZINNETJE.

Deze plek vertegenwoordigt de kracht van jouw oorspronkelijke zijn en biedt houvast in jezelf om zo gezegd “helemaal bij jezelf te zijn” of “helemaal in je kracht te zijn/staan”. Telkens als jij je ongemakkelijk voelt en niet blij bent, denk je aan het woord wat je aan deze plek gegeven hebt en met een vingerknip zit je er weer in!!

Op deze plek VERZAMELEN alle krachten van jezelf, van je omgeving, van een ander, van sferen om je heen, van de aardse en kosmische en Universele krachten. Komt daar allemaal samen en zal jouw wijsheid en intuïtie versterken. Al deze krachten of bewustzijnslagen dragen informatie in zich en je zult steeds beter leren deze informatie te hanteren. Het is het ‘gereedschap’ om jezelf te trainen, stevig in je eigen kracht te komen en te zijn, door dit dagelijks te ‘trainen’. Even een paar minuutjes in …… aanwezig zijn en je ‘accu’ van kracht, licht en liefde weer ‘op te laden’.

Dit is een eenvoudige en effectieve oefening, om in dit nieuwe tijdperk (waterman 2000-4000) over te kunnen stappen van een ego/overlevings gerelateerd bewustzijn naar een hartgedragen bewustzijn!! Maar vooral om referentie te hebben aan de vage uitdrukking: ik ben mezelf kwijt; ik zit niet lekker in mijn vel; ik sta niet in mijn kracht etc. Leven vanuit je hartbewustzijn! Kortom: vanuit je oude angst referenties hebben en te kunnen overstappen naar het opbouwen van een nieuw perspectief om de angst en illusies uit het leven aan te kunnen kijken vanuit je centrum van liefde. HET IS ZOALS HET IS! (niet
goed en niet slecht, het is).

TOEVOEGING: Als je aardig ‘getraind’ bent om in je eigen krachtcentrum te Zijn, en je komt donkerte of iets zwaars ongemakkelijks tegen binnen jezelf dan pak je het als volgt aan: Je gaat in je centrum zitten, je denkt aan de NAAM die je ervoor gekozen hebt, je ziet het witte muurtje (begrenzing van je eigen kracht en veilige basis) en je kijkt naar de donkerte, naar het gevoel, naar de illusie die je ervaart en zegt het volgende:

IK ZIE EN VOEL JE
IK HERKEN HET
IK ERKEN HET
HET IS DEEL VAN MIJ
HET MAG ER ZIJN
EN HET MAG VRIJ

Adem diep in door je neus, houd even vast en adem met een hah of ha klank uit en herhaal dit een aantal keer. Blijf dit net zo lang doen, totdat je weer rustiger wordt, het lichter wordt in het donker en je er vrede mee hebt.

DEEL 2

Wanneer je de oefening in deel 1 goed kan voelen en voorstellen, kan je het gaan uitbreiden met een voorstelling hoe het PAD VAN JOUW ZIEL eruitziet. Je bent weer aanwezig in jouw hartcentrum met naam…..en je kijkt naar boven. Dan zie je een prachtig pad van licht of een kleur(en) helemaal uitreikend naar de Kosmische bron in de sferen. Daar waar je vandaan komt. Jouw eigen bron- of hartcentrum (naam) ligt op of in dit pad in jouw lichaam. Kijk dan naar beneden en zie het pad helemaal doorlopen naar de Aardebron, je mag het zo breed maken als je wenst. Het pad loopt vanuit de centrale Aardebron door de aarde uit en sluit zich weer aan op de Kosmische bron. Zo is er 24/7 een verticale BASIS verbinding van jouw Zijnskracht in verbinding met alles wat er is. Kijk eens wat je ziet als je dit pad bewandelt? Mocht het je niet duidelijk worden wat je concreet ziet of voelt, dan kan je een voorstelling maken van allemaal rechthoekige vakken, dit zijn een soort ‘trechter’ vakken, dus met open bodem, die ook dicht kan, waarin jij alles ziet liggen wat jouw ziel ooit ervaren heeft. Je kan bij elk vak even stil blijven staan en ervaren dat wanneer je naar iets pijnlijks of donkers kijkt, je GEEN ANGST ervaart. Je kan thema’s in je vakken zien waar je nu mee bezig bent, of wat nu speelt en je kan ook thema’s van jouw ziel zien, die nog onbelicht zijn (trauma/blokkade/oude opgesloten energie?) waar je het vertrouwen voelt dat die inhoud dat gewoon ligt en zich in de toekomst aan je zal openen. Zo kan je zelf met je eigen kracht, onvoorwaardelijke liefde en licht in zo’n vak op een actueel thema schijnen, waardoor het kan transformeren.

Je kunt ook dat wat er momenteel in je leven speelt, via je pad gaan zoeken waar dat thema ligt om ernaar te kunnen kijken en jouw licht erop te laten schijnen. Je kunt dan ook weer zeggen: IK HERKEN HET, IK ERKEN HET, HET IS DEEL VAN MIJ, HET MAG ER ZIJN EN HET MAG IN LIEFDE VRIJ. Dan bewust ademen!

Veel licht en donker, liefde, passie en plezier!

*Yvonne van Houdt, Zeewolde © mei 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere posts

Inhoud